Dėl Lietuvos teritorijos ryšių su Vidurio Europos Barbaricumu ankstyvuoju tautų kraustymosi laikotarpiu - Madyda-Legutko, Renata (Archaeologia Lituana, 2006)
Straipsnyje, remiantis Plinkaigalio, Kėdainių r., kape Nr. 50 rastu diržo galo apkalu, kitur aptiktais daiktais, kalbama apie abipusius Lietuvos gyventojų ir Centrinės Europos ryšius V-VI a. Autorė tikslina kai kurių daiktų chronologiją, nurodo, kad Lietuvos teritorija nebuvo izoliuota nuo kitų europinio Barbaricumo sričių.