Zooarcheologija Lietuvoje - Piličiauskienė, Giedrė; Micelicaitė, Viktorija (Archaeologia Lituana, 2020)
Pastaraisiais metais Lietuvoje gerokai išaugo archeologų supratimas bei susidomėjimas faunos liekanų teikiama informacija, jos potencialu pradėjo domėtis ir gamtos mokslų atstovai, o lauko darbus vykdantys archeologai vis dažniau surenka ir tyrimams pristato kasinėjimų metu rastas faunos liekanas, kurios toliau yra saugomos Vilniaus universitete įkurtoje saugykloje. 2018–2020 m. vykdytas Lietuvos mokslo tarybos finansuotas projektas atvėrė galimybę inventorinti ir paviešinti informaciją, kokia zooarcheologinė medžiaga saugoma Vilniaus universiteto saugykloje ir yra prieinama įvairių sričių tyrėjams bei studentams. Šio straipsnio tikslas ir yra pristatyti Vilniaus universitete saugomą Lietuvos faunos liekanų kolekciją, apžvelgti zooarcheologinių tyrimų istoriją, pastaraisiais metai vykdomus tyrimus ir aptarti vis dar kylančias problemas.