Vakarų baltų degintinių kapų kaulų ir anglies AMS 14C datavimas: teorija ir praktika - Shiroukhov, Roman (Archaeologia Lituana, 2019)
Straipsnis skirtas degintinių (kremuotų) kaulų ir su jais susijusių anglių mėginių AMS 14C datavimo metodo pritaikymui Rytų Baltijos regiono archeologinėje medžiagoje. Analizuojami trijų Lietuvos teritorijoje esančių skalvių ir kuršių kapinynų AMS 14C datavimo rezultatai, kurie lyginami su radinių tipologine chronologija. Modeliuojant tikėtiniausias datas naudojamas OxCal simuliavimas (fazių funkcijos). Tyrimas sudaro pagrindą tolesnei pasirinktų duomenų erdvinei ir statistinei analizei.