Vilniaus universiteto Archeologijos katedros jubiliejus - Merkevičius, Algimantas; Remeikaitė, Lijana (Archaeologia Lituana, 2011)
Vilniaus universiteto Archeologijos katedra savo veiklą pradėjo 1940 metų rudenį, kai Etnikos katedra buvo padalyta į atskiras Etnologijos ir Archeologijos katedras. 2010 metais buvo paminėtas Archeologijos katedros 70-ies metų jubiliejus. Šiai progai pažymėti buvo numatyta parengti katedros leidinių ir nuotraukų parodą, išleisti straipsnių rinkinį, organizuoti šeštąją tarptautinę mokslinę konferenciją „Jono Puzino skaitymai“ ir sukurti katedros veiklą apžvelgiantį filmą. Jubiliejui taip pat buvo numatyta skirti periodinio katedros leidinio „Archaeologia Lituana“ 11 tomą. Organizuojamus renginius ir leidinius parėmė Vilniaus universitetas, Kultūros rėmimo fondas ir Lietuvos mokslo tarybos Mokslo fondas. [...]