Lietuva ir gretimos žemės (kai kurios europinės archeologijos problemos) - Michelbertas, Mykolas (Archaeologia Lituana, 2015)
Iš pirmo žvilgsnio šis , Archaeologia Lituana“ tomas savo straipsnių tematika yra gana įvairus. Vis dėlto visą tomą jungianti grandis yra prieškristinis geležies amžius – romėniškasis ir tautų kraustymosi laikotarpis. Džiugu, kad leidinyje publikuoja straipsnius gretimų kraštų – Lenkijos ir Rusijos – archeologai, kai kurie jų analizuoja ir Lietuvos bei baltų genčių archeologinę medžiagą.