Darbo rinkos profesijos mokytojų bendrosios kompetencijos: situacija ir poreikis - Pečiulauskienė, Palmira (Acta Paedagogica Vilnensia, 2007)
Straipsnyje aptariamas darbo biržos profesinio mokymo įstaigų vadovų požiūris į profesijos mokytojo bendrąsias kompetencijas: planavimo, organizavimo, nuolatinio mokymosi, metodinę. Nagrinėjama šių kompetencijų svarba vykdant profesinį rengimą, atskleidžiamas faktinis šių kompetencijų naudojimo lygis. Tiriant darbo biržos profesinių mokymo įstaigų vadovų požiūrį į profesijos mokytojų bendrąsias kompetencijas, atsižvelgta į respondentų socialinius ir demografinius požymius.
Keywords: kompetencija; planavimas; organizavimas; nuolatinis mokymasis; poreikis