Švietimo vadybos samprata ir plėtros tendencijos šiuolaikinėje užsienio edukologijoje - Želvys, Rimantas (Acta Paedagogica Vilnensia, 1996)
Švietimo vadyba – palyginti nauja edukologijos kryptis ne tik mūsų šalyje, bet ir užsienyje. Jos samprata ne visada tiksli, o taikymo galimybės nėra visai aiškios. Šios publikacijos tikslas – glaustai pateikti pagrindines švietimo vadybos idėjas, sunkumus bei abejones jas pritaikant, taip pat tolesnės raidos perspektyvas. iIršyškinami skirtumai tarp administravimo ir vadybos sąvokų. Aptariamos švietimo vadybos plėtros galimybės bei kylančios problemos ir abėjonės. Švietimo institucijų specifiškumas pabrėžiamas kaip viena pagrindinių kliūčių vadybos principų taikymui mokyklose. Kita aptariama problema – vadybos teorinių pagrindų klausimas, ir klausimas ar vadyba yra profesija. Straipsnio pabaiga skiriama švietimo vadybos studijų turiniui.
Keywords: edukologija; edukologijos šakos; švietimo vadyba; vadybos raida; administravimas