Mokytojas kaip esminis mokymosi kokybės veiksnys: asmeninių priemonių plotmė - Martišauskienė, Elvyda (Acta Paedagogica Vilnensia, 2016)
Straipsnyje keliama mokymosi kokybės tobulinimo pedagoginėmis priemonėmis problema. Aptariama, kokį poveikį mokymosi kokybei daro mokinio ir mokytojo asmeninių galių lygis, jų susipynimas, suponuojantis kitų galimų priemonių efektyvų naudojimą ir naujų kūrimą. Analizuojama, kaip mokytojo asmeninis potencialas skleidžiasi daugiausia pripažintomis „priemonėmis“: pedagogine galia, pedagogine meile, humoru, taktu ir optimizmu. Straipsnis grindžiamas mokslinės literatūros analize, patirtimi, tyrimais.