Pratarmė - Aramavičiūtė, Vanda (Acta Paedagogica Vilnensia, 2006)
Leidinio 16-ojo tomo turinį sudaro trys skyriai, apibūdinantys specifines edukologijos teorijos ir praktikos problemas, iškylančias sudėtingame globalizacijos laikotarpyje. Pirmajame skyriuje aptariamos aktualios postmoderniosios edukologijos paradigmos, nagrinėjamos lietuvių ir kitų šalių (Slovėnijos ir Latvijos) autorių straipsniuose. Antrajame skyriuje aptariamos kultūrinio ugdymo realijos. Trečiajame skyriuje apibūdinamos kai kurios švietimo politikos gerinimo gairės.