Konfliktas kaip mokslinio pažinimo objektas - Čiuladienė, Gražina (Acta Paedagogica Vilnensia, 2005)
Straipsnyje analizuojama konflikto samprata svarbiausių psichologijos krypčių (psichoanalizės, psichoanalitinės, bihevioristinės, kognityvios, humanistinės) kontekste. Aptariamos galimos konflikto interpretacijos edukologijoje. Iškeliamas konflikto ir ugdymo ryšys, konflikto reikšmė ugdymo procese.