Veikimo aktyvumo įgymiai ir jų ugdymas - Jovaiša, Leonas (Acta Paedagogica Vilnensia, 2004)
Laikantis prielaidos, kad žmogus gimsta atsinešdamas savo didybės ar menkystės pradus - įgymius, kad juose glūdi užuomazgos veikimo galių, kurios leidžia arba trukdo jam kurti ir valdyti pasaulį, straipsnyje bandoma analizuoti veikimo įgymio ypatumus ir struktūrą, tirti galimybes, kurios padėtų tėvams, visokio rango ir specialybių pedagogams pastebėti tuos įgymius, juos plėtoti.