Mokymosi visą gyvenimą plėtra ir politika Lietuvoje - Mickūnaitė, Elena (Acta Paedagogica Vilnensia, 2004)
Šiame straipsnyje aptariamos suaugusiųjų mokymosi ir švietimo tęstinumo prielaidos Lietuvoje. Parodoma, kaip mokymuisi visą gyvenimą esant pagrindiniu Europos Sąjungos švietimo ir plėtros politikos principus ir Lietuvai stojant į šią bendriją, sparčiai keičiami švietimo dokumentai ir įstatymai, siekiant priderinti juos prie Europos švietimo kriterijų. Straipsnyje prieinama prie tam tikrų kritinių išvadų, leidžiančių suprasti, jog oficiali įstatymų bazė dažnai stokoja konkrečių atramų praktinėje plotmėje.