Darbinio mokymo metodų kaita Lietuvoje - Širiakovienė, Asta (Acta Paedagogica Vilnensia, 2001)
Straipsnyje atskleidžiamos darbinio mokymo metodų taikymo tendencijos praeityje ir dabar. Lyginant du laikotarpius (tarybinį ir pastarąjį dešimtmetį), parodoma, kokie metodai buvo ir tebėra taikomi, kartu pagrindžiama netradicinių darbinio ugdymo metodų taikymo būtinybė šiandienėje mokykloje per darbų pamokas. Išryškinamos priežastys, apsunkinančios netradicinių metodų naudojimą.