Šiuolaikinės švietimo raidos ypatumai Europos Sąjungos šalyse - Kučinskienė, Ramute (Acta Paedagogica Vilnensia, 2000)
Europos Sąjungai (ES) priklauso gana skirtingos savo istorija, socialiniu ir ekonominiu lygiu bei švietimo tradicijomis ir laimėjimais. Pastaruoju metu jos vis labiau telkia pastangas ieškodamos bendrų sprendimų aktualiosioms vaikų ir jaunimo ugdymo problemoms spręsti. Straipsnyje apžvelgiamos bendriausios pastarųjų poros dešimtmečių švietimo kaitos ypatybės ir tendencijos ES šalyse. Ypač daug dėmesio skiriama švietimo tikslų, mokymo turinio, mokytojų veiklos ir rengimo, bei pagalbos moksleiviams klausimams.