Vadybos pradmenų dėstymas pradedančiajam ugdymo institucijos vadovui - Mikoliūnienė, Vanda (Acta Paedagogica Vilnensia, 1998)
Straipsnis skiriamas ugdymo institucijų pradedančiųjų vadovų kvalifikacijos kėlimo tematikos sudarymo problemai. Plačiau aptariama Lietuvai adaptuota Lietuvos-Suomijos pradedančiųjų vadovų mokymo programa, kur vadovai mokosi naujų ugdymo institucijos valdymo formų ir jos adaptavimo Lietuvai rezultatai. Eksperimento rezultatai yra teigiami, jo privalumai atskleidžiami straipsnio išvadose. Ši medžiaga gali būti svarbi modernizuojant pedagoginio ir vadybos profilio studentų paskaitas ir pratybas ir taikytina pradedančiųjų ugdymo institucijų vadovų, mokymui.