Šokio gebėjimų raiškos ypatumai ankstyvos paauglystės metais - Banevičiūtė, Birutë (Acta Paedagogica Vilnensia, 2007)
Asistentė, socialinių mokslų (edukologijos) doktorantė Vilniaus pedagoginis universitetas Kultūros ir meno edukologijos instituto Meninio ugdymo katedra Studentų g. 39, LT-08106 Vilnius Tel.: (8 5) 275 70 96, 8 6 104 84 08 El. paštas: birute@atviramokykla.net Straipsnyje nagrinėjama šokio gebėjimų raiškos ypatumai ankstyvos paauglystės metais. Diagnostinio tyrimo metu nustatyti šokio gebėjimų raiškos požymiai bei diagnostiniai lygmenys. Tyrimo duomenys parodė, kad neturėjusiems kryptingo pedagoginio poveikio tiriamiesiems yra būdingas žemas šokio gebėjimų lygmuo, o ryškesnius gebėjimus, jų atskleidimą lemia turima mokinių šokio patirtis ir šokio veiklos pobūdis.