Vaikų kompiuterinės kultūros komunikacinio diskurso empirinis tyrimas - Juodaitytė, Audronė; Šaparnytė, Erika (Acta Paedagogica Vilnensia, 2008)
Profesorė socialinių mokslų (edukologijos) habilituota daktarė Šiaulių universitetas P. Višinskio g. 25-108, LT-76351 Šiauliai Tel. (8 41) 59 57 46 El. paštas: etmc@cr.su.lt Socialinių mokslų (edukologijos) daktarė Šiaulių universitetas P. Višinskio g. 25-412, LT-76351 Šiauliai Tel. (8 41) 59 57 10 El. paštas: erika.sa@cr.su.lt Straipsnyje nagrinėjamas vaikų kompiuterinės kultūros komunikacinis diskursas, vykstantis patirtinio žinojimo kontekste. Atskleidžiama, kaip šio diskurso empiriniam tyrimui yra taikoma viena iš šiuolaikinių metodologinių prieigų – socialinės tikrovės konstravimo teorija (Berger, Luckman, 1999). Nurodomas minėto diskurso turinys ir jo socialinės-edukacinės prasmės, išryškinančios vaikų kompiuterinės kultūros visavertiškumą, jos svarbumą, kuriant bendrąją komunikacinę kultūrą.