Šeimų savigalbos grupių veikla socialinio kapitalo perspektyvoje - Gvaldaitė, Lijana (Acta Paedagogica Vilnensia, 2010)
Lektorė Socialinių mokslų (edukologijos) daktarė Vilniaus universiteto Filosofijos fakulteto Socialinio darbo katedra Universiteto g. 9/1, LT-01513 Vilnius Tel. (8 5) 266 76 10 Straipsnyje nagrinėjama šeimų savigalbos grupių veikla socialinio kapitalo teorijos perspektyvoje siekiant nustatyti šių bendruomeninių darinių teikiamą naudą šeimai ir visuomenei bei palyginti Lietuvos ir Italijos Lombardijos regiono grupių patirtį. Savigalbos atvejų analizė parodė, kad šios iniciatyvos yra reikšmingi ištekliai ir gali būti panaudojami kaip efektyvios šeimų pagalbos ir ugdymo priemonės, prisidėti prie šeimos instituto stiprinimo ir išsaugojimo, taip pat kurti visuomenės bendrąjį gėrį.