Mokinių ir studentų mokymosi mokytis paralelės - Pukevičiūtė, Virginija Jūratė (Acta Paedagogica Vilnensia, 2010)
Lektorė, socialinių mokslų (edukologijos) daktarė Vilniaus universiteto Užsienio kalbų institutas Universiteto g. 5, LT-01513 Vilnius Tel. (8 5) 268 72 71 El. paštas: virginija19@yahoo.de Straipsnyje atskleidžiama mokinių ir studentų mokymosi mokytis kompetencijos ugdymo(si) aktualumas ir svarba siekiant visą gyvenimą trunkančio mokymosi. Lyginami aukštesniųjų klasių mokinių ir pirmojo kurso studentų požiūriai į jų kompetencijas įžvelgti mokymosi svarbą, planuoti, organizuoti, vertinti ir analizuoti mokymąsi. Nustatyti abiejų grupių respondentų mokymosi mokytis kompetencijos raiškos panašumai ir skirtumai. Išryškinti studentų pranašumai planuojant mokymosi laiką ir pasirenkant tinkamą mokymuisi aplinką, o mokinių – taikant įvairias bendradarbiavimo formas mokantis.