Pedagogų požiūris į profesijos prestižo veiksnius - Paulauskas, Rolandas; Bakutytė, Rima; Ušeckienė, Lidija (Acta Paedagogica Vilnensia, 2010)
Docentas socialinių mokslų (edukologijos) daktaras Šiaulių universiteto Tęstinių studijų instituto vyresnysis mokslo darbuotojas Stoties g. 11, LT-77156 Šiauliai Tel. (8 41) 39 30 16 Docentė socialinių mokslų (edukologijos) daktarė Šiaulių universiteto Tęstinių studijų instituto vyresnioji mokslo darbuotoja Stoties g. 11, LT-77156 Šiauliai Tel. (8 41) 39 30 16 Docentė socialinių mokslų (edukologijos) daktarė Šiaulių universiteto Tęstinių studijų instituto vyresnioji mokslo darbuotoja Stoties g. 11, LT-77156 Šiauliai Tel. (8 41) 59 58 51 Straipsnyje apžvelgiamas pedagogų požiūris į profesijos prestižą lemiančius veiksnius. Remiantis tyrimo duomenimis, išskirtos profesijos prestižo grupės, nustatyti veiksniai, kurie, anot mokytojų, 1) turi lemti profesijos prestižą, 2) šiuo metu lemia profesijos prestižą ir 3) mokytojams asmeniškai svarbūs savo profesijos veiksniai.