Didaktinės problemos bendrojo lavinimo mokykloje – pedagogų rengimo kaitos agentas - Targamadzė, Vilija (Acta Paedagogica Vilnensia, 2010)
Socialinių mokslų (edukologijos) habilituota daktarė profesorė Vilniaus universiteto Edukologijos katedra Universiteto g. 9/1, LT-O1513 Vilnius, tel.(8 5) 266 76 25 El. paštas: vilija.targamadze@gmail.com Pedagogams rengti šiuo metu skiriama daug dėmesio. Pabrėžiamas pedagogų pasirengimas dirbti naujų ugdymo iššūkių kontekste. Šiame straipsnyje analizuojamos didaktinės problemos, su kuriomis bendrojo lavinimo mokyklose susiduria mokiniai ir kurių kyla dėl nepakankamo pedagogų pasirengimo ugdyti XXI amžiaus pilietį. Ypač pažymimos problemos, susijusios su mokymo(si) metodais, mokymo turiniu, grįžtamojo ryšio teikimu ir brėžiamos pedagogų rengimo gairės.