MIGRUOJANTIS PAVELDAS: KULTŪRINIS DIALOGAS, IDENTITETAS IR PILIETYBĖ EUROPOJE - Innocenti, Perla (Acta Museologica Lithuanica, 2015)
Tai studija apie kultūros ir paveldo tinklų vaidmenį, apie tai, kaip šie tinklai gali padėti institucijoms ir visuomenėms, kuriose jie veikia, suvaldyti migracijos keliamą įtampą ir įgyvendinti jos teikiamas galimybes. Straipsnyje taip pat apžvelgiama kaita, tęstinumas, įtampa ir krizė, kurie šiandien geriausiai apibūdina Europeanos projektą ir jo kultūrinę aplinką. Apmąstymus apie kultūros paveldo tinklus migracijos amžiuje papildo bendro tyrimo tikslo ir tarpdalykinės metodologijos aprašymas, pristatomi trys tyrimų atvejai, pabaigoje pateikiamos išvados apie kultūrinius tinklus ir politikos reikšmę.
Keywords: migruojantis paveldas; kultūriniai tinklai; europietiškas identitetas; kultūrinės informacijos politika; muzealizacijos modeliai; organizacijos sociologija