Lietuvos muziejų rinkinių konservavimas ir restauravimas 2003–2011 metais - Puškorius, Arūnas; Verseckas, Darius (Acta Museologica Lithuanica, 2013)
Nuolat pastebimas didėjantis dėmesys kultūros paveldui ir instituciniu, ir visuomeniniu lygmeniu. Galima įžvelgti ir esminių pokyčių, nes paveldo vertinimo kriterijai ir suvokimas šiuolaikinėje visuomenėje kinta. Lietuvos kultūros politikos nuostatose pabrėžiama, kad muziejų vaidmuo šiuolaikinėje visuomenėje keičiasi. Muziejai turi derinti vertybių kaupimą ir saugojimą su komunikacija, informacijos teikimu visuomenei, jos švietimu“ (Senapėdis, 2003). [...]