Lietuvos muziejų leidybinė veikla 2001–2011 metais - Brasaitė, Fausta (Acta Museologica Lithuanica, 2013)
Muziejus kaip kultūros ir švietimo institucija, kurios svarbiausia veikla „kaupti, saugoti, restauruoti, tirti, eksponuoti ir populiarinti materialines ir dvasines kultūros vertybes bei gamtos objektus“ (Lietuvos Respublikos Seimas, 2003), yra neatsiejamas nuo visuomenės. Muziejaus ir visuomenės sąveika nuolat yra palaikoma, įvairiomis formomis vyksta komunikacija. Muziejus komunikacijos su visuomene procese yra informacijos siuntėjas. Muziejaus komunikacinę veiklą galima apibrėžti kaip veiksmų visumą, užtikrinančią informacijos prieinamumą gavėjui – visuomenei. [...]