Bendradarbiavimo ekosistemų ir žinių kūrimas: dеtеrminantų ir mеchanizmų analizė - Al-Omoush, Khaled Saleh; Gomez-Olmedo, Ana M. (Transformations In Business & Economics, 2024)
Pagrindinis šio tyrimo tikslas – ištirti galimą socialinio kapitalo (angl. Social Capital, SK) ir kolektyvinės kultūros (angl. Collaborative Culture, KK) vaidmenį dalyvaujant bendradarbiavimo ekosistemose (angl. Collaborative Ecosystems, BE) ir šių ekosistemų poveikį kuriant bendradarbiavimo žinių inovacijas (angl. Collaborative Knowledge Innovation, BŽI). Šiuo tyrimu taip pat siekiama ištirti galimą organizacinio mokymosi, išteklių dalijimosi ir skaitmeninės transformacijos kaip mechanizmų, tarpininkaujančių dalyvavimo BE poveikiui BŽI. Atliekant šį empirinį tyrimą duomenys buvo renkami iš 257 technologijos įmonių vadybininkų. Tyrimo modeliui įvertinti ir hipotezėms patikrinti naudota „SmartPLS“ programinė įranga. Rezultatai rodo, kad SK ir KK dalyvavimas reikšmingai veikia dalyvavimą BE. Išvados taip pat atskleidžia, kad organizacinis mokymasis, išteklių dalijimasis ir skaitmeninė transformacija atlieka reikšmingus tarpininkavimo vaidmenis santykyje tarp BE ir BŽI. Šio tyrimo išvadose pateikiamos vertingos teorinės ir praktinės įžvalgos apie šių determinantų ir mechanizmų, integruotų į vieningą sistemą, ryšį.