Ar atvirkštinė mišri reforma gali pagerinti privačių įmonių prisiimamos rizikos lygį? - Chen, Xiaofang; Chen, Yinge; Chen, Xin; Wang, Zhitao (Transformations In Business & Economics, 2024)
Kadangi rinkos rizika ir rinkos konkurencija toliau intensyvėja, tai klausimas, kaip pagerinti įmonių prisiimamos rizikos lygį, sulaukė didelio akademinės bendruomenės dėmesio. Siekiant ištirti ryšį tarp atvirkštinės mišrios reformos ir privačių įmonių prisiimamos rizikos lygio, naudojant Kinijos A akcijų biržoje kotiruojamų bendrovių Šanchajuje ir Šendžene imtį 2007–2022 m. ir remiantis signalizavimo bei atstovaujamojo ir agento teorijomis, buvo išnagrinėtas atvirkštinės mišrios privačių įmonių reformos poveikis jų prisiimamos rizikos lygiui iš dviejų nuosavo kapitalo struktūros ir aukšto lygio valdymo aspektų. Rezultatai rodo, kad atvirkštinė mišri reforma gerokai pagerina privačių įmonių prisiimamos rizikos lygį, ir tai yra akivaizdžiau aukšto lygio valdymo lygmeniu. Kalbant apie nuosavo kapitalo struktūrą, atvirkštinė mišri reforma pagerina privačių įmonių prisiimamos rizikos lygį, nes mažina diskriminaciją dėl kreditavimo. O aukšto lygio valdymas yra dar vienas įrodymas, kad agentūrų išlaidos daro tarpinį poveikį. Privačių įmonių įsitraukimą į atvirkštinę mišrią reformą moderuoja tokie veiksniai kaip pramonės konkurencija ir valdymo galia. Išvadoms yra naudingi mišrios nuosavybės reformos ekonominio poveikio tyrimo papildymai ir turi didelę politinę pamatinę vertę, kaip skatinti rinkos dalyvių gyvybingumą ir geriau panaudoti valstybinio ir privataus kapitalo integracijos privalumus.