Socialinio darbo kokybės dilema - Švedaitė-Sakalauskė, Birutė (Socialinė teorija, empirija, politika ir praktika, 2007)
Straipsnyje analizuojama socialinio darbo profesijos ir kokybės dilema, kurios esmė yra ta, kad labai sunku nustatyti socialinio darbo kokybės matavimo kriterijus, arba vadinamuosius standartus. Kalbėjimą apie socialinio darbo kokybę apsprendžia Lietuvos konteksto ypatumai, verslo modelių taikymas socialinėje srityje, skirtingos interesų grupės, socialinio darbo veiklos sudėtingumas. Be to, pati kokybė gali apimti įvairius aspektus. Autorė pateikia tris sąlygas, kurios yra būtinos sprendžiant socialinio darbo kokybės dilemos problemą.
Keywords: Kokybė; socialinis darbas; Lietuva