Įgalinimas socialiniame darbe - Gvaldaitė, Lijana (Socialinė teorija, empirija, politika ir praktika, 2009)
Straipsnyje siekiama atskleisti įgalinimo (empowerment) strategijos teorinius matmenis ir raiškos budus socialinio darbo procesuose, aptariami jos taikymo privalumai bei kylančios dilemos, reikšmė lietuviškojo socialinio darbo teorijai ir praktikai. Lyginant Lietuvos ir Lombardijos (Italijos) regiono savigalbos grupių patirtis, išryškinamas individualus ir bendruomeninis įgalinimas, kaip veiksminga pagalbos asmeniui ir bendruomenės plėtotes strategija.
Keywords: Socialinis darbas; įgalinimas; savigalbos grupės; bendruomenės veikla