Senų žmonių egzistencinės problemos: priežastys ir sprendimo galimybės - Bogdanova, Natalija (Socialinė teorija, empirija, politika ir praktika, 2007)
Straipsnyje siekiama aptarti vyresniame amžiuje patiriamų egzistencinių problemų priežastis. Egzistuoja visa eilė priežasčių, kurios sąlygoja vidinės tuštumos ir praėjusių metų praradimo jausmą. Gyvenimo prasmės praradimas gali būti iššauktas tiek fizinių problemų, kurios atsiranda vyresniame amžiuje, tiek psichologinių problemų, kurios yra sąlygotos socialinių ir psichologinių veiksnių. Humanistinis-egzistencinis požiūrius šias problemas aiškina kaip gyvenimo prasėmės praradimo pasekmę. Teigiama, kad gyvenimo prasmė jausmą galima atstatyti užsiimant mėgstama veikla, turint šiltus santykius ir tikėjimu į Dievą. Tyrimo metu buvo atskleistas socialinio darbo studentų požiūrį į vyresnio amžiaus asmenis. Respondentai išreiškė teigiamą požiūrį į vyresnio amžiaus asmenis. Tačiau šia studentų pozicija galima suabejoti, nes studentai nenorėtų dirbti kartu su vyresnio amžiaus asmenimis. Šie ir kiti prieštaravimai atskleidžia nepakankamą vyresnio amžiaus asmenų patiriamų egzistencinių problemų ištirtamą.