Vaikų ir savanorių neformalios sąveikos poveikis vaikų santykiams su kitais asmenimis - Dunajevas, Eugenijus; Buzaitytė-Kašalynienė, Jolita (Socialinė teorija, empirija, politika ir praktika, 2006)
Straipsnyje analizuojamas savanorių ir vaikų iš globos namų neformalios sąveikos poveikis vaikų socialiniam tinklui. Pirmiausia yra pateikiama vaikų iš globos namų problemos, problemų priežasčių analizė. Tada yra kalbama apie pagalbos būdus remiantis atskiromis teorinėmis perspektyvomis. Siekiant ištirti neformalios sąveikos poveikį buvo atliekamas tyrimas, kurio metu buvo imami interviu iš vaikų ir savanorių. Interviu metu buvo siekiama išsiaiškinti vaikų ir savanorių tarpusavio sąveikos pobūdį ir stiprumą ir tuo pačiu įvertinti vaikų socialinio tinklo pokyčius. Tyrimo rezultatai parodė, kad esamu atveju sąveikos tarp vaikų ir savanorių nėra pakankamai stiprios, kad galėtų generuoti reikšmingus pokyčius vaikų socialiniam tinklui.