Mintys apie laiką - Kleinert, Ulfrid (Socialinė teorija, empirija, politika ir praktika, 2003)
Straipsnyje svarstoma apie laiko sampratas. Autorius pristato dvi skirtingas laiko sampratas. Pirmąją laiko sampratą išreiškia graikų žodis Chronos. Chronos yra tam tikras laikas, judėjimo trukmės matas. Chronos apibrėžia laiko atkarpą, susitikimo datą kalendoriuje, išreiškiamą valanda, diena, savaite, mėnesiu, metų laiku ir metų skaičiumi. Šioje laiko sampratoje laiko skaičiavimas remiasi įvykiais per laiką. Antroji laiko samprata yra išreikšta graikų kalbos žodžiu – Kairos. Žodis vartojamas apibūdinti lemiamą akimirksnį, susitikimų kalendoriuje nenumatytą momentą, kai įvyksta kažkas nauja, pakinta iš pagrindų. Straipsnyje taip pat apmąstomos ir savo laiko ir socialinio laiko sąvokos. Savas laikas yra mūsų asmeninis laikas. Socialinis laikas yra su kitais praleistas laikas.