Kas yra socialinis darbas? - Dunajevas, Eugenijus (Socialinė teorija, empirija, politika ir praktika, 2009)
Vienas iš būdų suprasti ir paaiškinti socialinio darbo reiškinį yra atsiakyti siekio rusti bendrą, visuotinai pripažįstamą socialinio darbo apibrėžimą ir į jį pažvelgti per daugiamatiškumo prizmę. Taip socialinį darbą galima suskaidyti į socialinį darbą kaip akademinę discipliną ir socialinį darbą kaip socialinio darbo praktika. Pirmoje straipsnio dalyje pateikiama hipotetinė socialinio darbo teorijų ar žinojimų klasifikacinė schema, kuri išryškina 24 skirtingus socialinio darbo teorijų tipus. Antroje straipsnio dalyje gilinamasi į socialinio darbo praktikos formas, kurios dar skiriamos pagal jų tikslus – socialinė reforma arba socialinė terapija, bei pagal įgyvendinimo formą – vieša ar privati. Daugiausiai dėmesio skiriama tai socialinio darbo praktikos formai, kuri šiuolaikinėse Vakarų visuomenėse yra žinoma asmeninių socialinių paslaugų vardu.