Grindžiamosios teorijos metodologija: B. Glaserio ir A. Strausso versijų skirtumai - Petružytė, Donata (Socialinė teorija, empirija, politika ir praktika, 2007)
Straipsnyje aptariami Grindžiamosios teorijos skirtingų versijų (B. Glaserio ir A. Strausso) skirtumai ir panašumai. Pirmoje straipsnio dalyje pristatomas Grindžiamosios teorijos kontekstas ir kilmė ir jos įnašas į socialinių mokslų metodologiją. Antroje dalyje kalbama apie Grindžiamosios teorijos kūrėjų išsiskyrimą ir jo poveikį tolimesnei metodologijos plėtrai. Trečioje dalyje lyginat skirtingas versijas atskleidžiami skirtumai. Galiausiai yra analizuojama grindžiamosios teorijos teorinė bazė ir aptariama jos vieta kiekybinių ir kokybinių tyrimo metodų aibėje. Apibendrinus analizės rezultatus, teigiama, kad dvi Grindžiamosios teorijos versijos iš esmės yra dvi skirtingos metodologijos.