Asmeninių socialinių paslaugų deinstitucionalizacija pokomunistinėje Lietuvoje - Dunajevas, Eugenijus (Socialinė teorija, empirija, politika ir praktika, 2012)
Vilniaus universitetas, Universiteto g. 9/1, LT-01513 VilniusTel. (+370 5) 266 76 10El. paštas: eugenijus.dunajevas@gmail.com Vakarų visuomenėse septintajame dešimtmetyje buvo plačiai kalbama apie deinstitucionalizacijos judėjimą. Tas judėjimas sukėlė socialinių ir sveikatos priežiūros paslaugų organizavimo pokyčių. O pokomunistinėse šalyse deinstitucionalizacija buvo susidomėta devintajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje. Šiame straipsnyje siekiama įvertinti deinstitucionalizacijos procesą ir jo rezultatus pokomunistinėje Lietuvoje konkrečiai asmeninių socialinių paslaugų srityje.Pagrindiniai žodžiai: deinstitucionalizacija, asmeninės socialinės paslaugos, pokomunistinė Lietuva.The deinstitutionalization of personal social services in post commmmunist LithuaniaEugenijus DunajevasSummaryThere was the movement of deinstitutionalization in Western societies in the 7th decade of XX century. The process of deinstitutionalization caused the changes in the organization of social and healthcare services. The process of deinstitutionalization started in post-communists countries in the 9th decade of previous century. The aim of the article is to analyse and evaluate the results of deinstitutionalization in the field of personal social services in post-communist Lithuania.Key words: deinstitutionalization, personal social services, post-communist Lithuania.