Netiesioginio ir eksplicitinio skaitmeninio Volteros integralinių diferencialinių lygčių su branduoliu K(x,y(t),t) stabilumo analizė - Prentice, Justin Steven Calder (Lietuvos matematikos rinkinys, 2025)
Pateikiame netiesioginę ir tiesioginę skaitmeninio algoritmo versijas Volteros integro-diferencialinei lygčiai spręsti. Šie algoritmai yra mūsų ankstesnio darbo išplėtimas ir pritaikytas bendros formos branduoliui. Abiejų algoritmų stabilumui ištirti naudojame tinkamą bandymo lygtį. Įrodome, kad netiesioginis metodas yra besąlygiškai stabilus trečiajame kvadrante. Skaitmeniškai nustatome tiesioginio metodo stabilumo sritį trečiajame kvadrante. Tiesioginis metodas turi apribotą sritį, artimą koordinačių pradžiai. Atliekame keletą skaičiavimų, kad pademonstruotume savo rezultatus.
Keywords: Volterra; stabilumas; integro-diferencialas; skaitmeninis