Trumpas pagrindinės algebros teoremos įrodymas - Novikas, Aivaras; Mačys, Juozas Juvencijus (Lietuvos matematikos rinkinys, 2025)
Vidurinėje mokykloje mokinius galima supažindinti ne tik su tokiais reikšmingais matematikos teiginiais kaip pagrindinė algebros teorema, bet ir su jų įrodymais. Ši garsi teorema turi įvairių įrodymų, o jos įrodymai – įvairių modifikacijų. Straipsnyje aptariamas vienas mokiniams prieinamas įrodymas.
Keywords: realieji polinomai; pagrindinė algebros teorema; matematinis įrodymas mokykloje