Atstatymo proceso hipotezių tikrinimas esant lokaliajam asimptotiniam normalumui - Kanišauskas, Vaidotas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2025)
Straipsnyje nagrinėjamas atstatymo proceso su tolydžiu kompensatoriumi indukuotas statistinis eksperimentas. Galiojant tikimybinių matų lokaliam asimptotiniam normalumui rasti asimptotiškai lokaliai galingiausi kriterijai tikrinant paprastąją hipotezę su sudėtingąja parametrine alternatyva. Taip pat parodoma, kaip praktiškai tikrinamos minėtos hipotezės su konkrečiais duomenimis.
Keywords: atstatymo procesas; lokalusis asimptotinis normalumas; asimptotiškai lokaliai galingiausias kriterijus