Vilniaus universiteto fakultetų priėmimo rodiklių analizė ir prognozavimas (2000–2026 m.m.) - Jokubaitis, Martynas; Belovas, Igoris (Lietuvos matematikos rinkinys, 2025)
Darbe analizuojami bendrieji Vilniaus universiteto ir atskirų fakultetų 2000–2026 m.m. priėmimo rodikliai. Duomenų analizei ir prognozėms taikomi AR, ARIMA laiko eilučių modeliai bei eksponentinio glodinimo metodas. Koreliacinės analizės pagalba siekiama įvertinti demografinių veiksnių poveikį bei nustatyti, ar šio poveikio įtaka priėmimo rezultatams yra statistiškai reikšminga.
Keywords: ARIMA; eksponentinis glodinimas; prognozavimas; Vilniaus universitetas; priėmimo rodikliai