Plateau uždavinys ir minimalieji paviršiai: skaitiniai metodai ir taikymai - Sapagovas, Mifodijus (Lietuvos matematikos rinkinys, 2023)
Šiame straipsnyje pateikiama  minimalaus paviršiaus lygties sprendimo  skaitiniais metodais rezultatų apžvalga. Kitas tyrimų  uždavinys yra minimalių paviršių taikymas moksle, technologijose, skyrium imant architektūroje. Straipsnis Iliustruotas minimaliųjų paviršių taikymo pavyzdžiais.
Keywords: Plateau uždavinys; minimaliojo paviršiaus lygtis; skaitiniai metodai; minimaliųjų paviršių taikymai