Sąvokos, terminai ir simboliai matematikos vadovėliuose - Norvaiša, Rimas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2023)
Straipsnyje svarstomas mokyklinės matematikos sąvokos apibrėžties problemiškumas vadovėliuose. Ištraukomis iš vadovėlių  parodoma, kaip pastaraisiais dešimtmečiais keitėsi trupmenos interpretacija, neturinti matematinės sąvokos apibrėžčiai būtinų  savybių. Aptarta trupmenos sąvokos alternatyvi samprata grindžiama skaičių tiese.
Keywords: trupmenos sąvoka; dalmens sąvoka; skaičių tiesė; vadovėlinė mokyklinė matematika; matematinis nominalizmas