,,Kur koks skaičius tinka`` uždaviniai: Lietuvos ir Čekijos atvejų palyginimas - Kilienė, Ieva (Lietuvos matematikos rinkinys, 2023)
Tekstiniai uždaviniai yra daug iššūkių kelenti tema moksleiviams. Vienas iš jų – neįsiskaitymas į uždavinio sąlygą ir mechaninis uždavinio sprendimas. Šią problemą galima spręsti įtraukiant į mokymo procesą nestandartinius tekstinius uždavinius.Straipsnyje apžvelgiamas nestandartinių uždavinių ,,Kur koks skaičius tinka`` (angl.: What Numbers Make Sense, WNMS) tipas ir aptariamos jo panaudojimo galimybės. Taip pat pristatomi tyrimo atlikto su Lietuvos ir Čekijos moksleiviais rezultatai.
Keywords: tekstiniai uždaviniai; nestandartiniai tekstiniai uždaviniai; matematinis samprotavimas