Diskrečiųjų martingalų statistinių modelių lokalus asimptotinis normalumas - Kanišauskas, Vaidotas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2023)
Nustatytos bendrosios sąlygos, užtikrinančios diskrečiųjų arba netolydžių lokaliųjų martingalų statistinių eksperimentų, apimančių visų tipų taškinių procesų modelius, tolygųjį lokalųjį asimptotinį normalumą. Bendrosiose sąlygose naudojamas parametrų Frešė diferencijuojamumas pagal tikimybę normuotose erdvėse tolydaus kompensatoriaus atžvilgiu.
Keywords: diskretusis arba netolydus lokalusis martingalas; lokalusis asimptotinis normalumas; kompensatorius; Frešė diferencijuojamumas