Matematikos mokymo ir švietimo politikos aspektai Lietuvoje - Norvaiša, Rimas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2022)
Kokybiškas matematikos mokymas visiems reiškia aukštus pasiekimų lūkesčius ir atitinkamą pagalbą kiekvienam mokiniui. Šiai nuostatai įgyvendinti reikalinga įžvalgi matematikos mokymo politika atnaujinant tiek mokyklinės matematikos programą, tiek pasiekimų vertinimo sistemą, tiek ir matematikos mokytojų rengimo bei kvalifikacijos kėlimo programą. Šios politikos pagrindu turėtų būti tarptautinio lygio matematikos mokymo  tyrimai. Kiek realu tai įgyvendinti Lietuvoje? Nuo to, kaip rimtai vertinsime matematikos mokymą, priklauso visuomenės pasirengimas esamiems ir būsimiems iššūkiams.
Keywords: matematikos mokymo politika; kokybiškas matematikos mokymas visiems; matematikos programa; pasiekimų vertinimo sistema; mokytojų kvalifikacija; matematikos mokymo tyrimai