Apie kai kuriuos matematikos VBE uždavinius - Karikovas, Erikas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2022)
Straipsnyje pateikiami pastebėjimai apie kai kuriuos 2014–2022 m. matematikos valstybinių brandos egzaminų (VBE) pirmosios dalies t. y. pasirenkamojo atsakymo (testo) uždavinius. Straipsnyje siekiama parodyti, kad tokie uždaviniai neatlieka egzamine numatytos funkcijos – žinių patikrinimo.
Keywords: matematikos valstybinis brandos egzaminas; matematikos VBE; matematikos mokymas