Penktos klasės matematikos olimpiadų užduočių sprendimo rezultatų statistinis palyginimas - Kanišauskienė, Karolina (Lietuvos matematikos rinkinys, 2022)
Straipsnyje pateikiama lyginamoji 2016–2019 m. Šiaulių m. (II-ojo etapo) 5-os klasės mokinių matematikos olimpiadų užduočių sprendimo rezultatų analizė. Siekiama išsiaiškinti, ar į skirtingų metų olimpiadas atrenkami mokiniai yra panašaus gabumo, įsitikinti, kad užduočių sunkumas ne visada atspindi jų diagnostinį informatyvumą, ir pamėginti suskirstyti į klasterius mokyklas pagal olimpiadose dalyvavusius mokinius bei jų rezultatus.
Keywords: klasteriai; matematikos olimpiada; statistinė analizė