Loginio išvedimo paieška su prielaidų atsekamumu - Birštunas, Adomas; Reivytytė, Elena (Lietuvos matematikos rinkinys, 2021)
Šiame darbe autoriai nagrinėja loginio išvedimo iš prielaidų atsekamumo problemą. Šio uždavinio esmė yra atsekti, kurios prielaidos iš turimos prielaidų žinių bazės yra būtinos tam tikros išvados išvedimui. Darbe pristatoma nauja teiginių logikai skirta išvedimo procedūra užtikrinanti prielaidų atsekamumo savybę. Išvedamai formulei išvedimo procedūra grąžina ir mažiausią prielaidų aibę, kurios užtenka išvados formulės išvedimui gauti. Procedūra verifikuota su autorių realizacija.
Keywords: teiginių logika; atsekamumas; ciklų aptikimas