Dydis, skaičius ir mokyklinė matematika - Norvaiša, Rimas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2021)
Akademinėje matematikoje naudojami dydžio ir skaičiaus sąvokų apibrėžimai nėra tinkami mokyklinėje matematikoje dėl savo sudėtingumo mokinio kognityviniams gebėjimams. Straipsnyje svarstomi dydžių ir skaičių traktavimo būdai matematiniu samprotavimu grįstame mokyklinės matematikos turinyje.
Keywords: mokyklinės matematikos turinys; dydis; skaičius; matavimai