Artimumo matų lyginamoji analizė Lietuvos populiacijos struktūros nustatymui - Molytė, Alma; Urnikytė, Alina (Lietuvos matematikos rinkinys, 2021)
Darbe nagrinėjami Lietuvos populiacijos genetinės struktūros nustatymo daugiamačių skalių, pagrindinių koordinačių ir pagrindinių komponenčių metodai, kai artimumo matai yra Euklido, Gower, Bray-Curtis, Kulczynski, Jaccard ir Morisita. Analizuoti 424 lietuvių plataus masto vieno nukleotido polimorfizmo genetiniai duomenys. Atlikta artimumo matų lyginamoji analizė.
Keywords: genetiniai duomenys; artimumo matas; populiacijos struktūra