Pastebėjimai apie matematikos valstybinį brandos egzaminą - Karikovas, Erikas; Miežys, Vytautas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2021)
Straipsnyje pateikiami keli pastebėjimai apie 2014–2021 m. matematikos valstybinių brandos egzaminų (VBE) užduotis. Pastebėti netikslumai egzamino užduoties priede ,,Matematikos formulės``, uždavinių formuluotėse, aptariamas egzamine esančių įrodymo uždavinių klausimas. Šiais pastebėjimais siekiama atkreipti dėmesį į tobulintinas egzamino sistemos vietas. Straipsnyje pateikiama subjektyvi autorių nuomonė.
Keywords: matematikos valstybinis brandos egzaminas; matematikos VBE; matematikos mokymas