Apie žodinių uždavinių klasifikaciją pirmos klasės vadovėliuose - Kilienė, Ieva (Lietuvos matematikos rinkinys, 2021)
Žodiniai uždaviniai klasifikuojami į S problemas ir P problemas pagal Verschaffel [9], klasifikacija patikslinama ir išplečiama. Apžvelgiami žodiniai uždaviniai pirmos klasės vadovėliuose Lietuvoje ir suskirstomi į tipus. Pateikiamos rekomendacijos naudoti įvairesnių tipų žodinius uždavinius, tai leistų formuotis platesniam sąvokų suvokimui, ugdytų matematinį samprotavimą, skatintų nagrinėti uždavinio problemą.
Keywords: žodiniai uždaviniai; P problemos; S problemos; vadovėliai; matematinis samprotavimas